De pioniers van het duiken op Malapascua

Thresher Shark Divers bevindt zich op het eiland Malapascua in het midden van de Filipijnen, nabij het westelijke uiteinde van een beeldschoon wit zandstrand dat is omzoomd met palmbomen en azuurblauw water. Maar het is wat zich in die wateren bevindt dat de meeste bezoekers trekt!

Door de jaren heen is het onze missie gebleven om al onze klanten een professionele, veilige en leuke duikervaring te bieden.

Ons internationale team staat klaar om duikers van over de hele wereld te verwelkomen!

TSD Malapascua Staff

Over duiken in Malapascua

Malapascua staat bekend als de enige plek ter wereld waar voshaaien elke dag op betrouwbare wijze te zien zijn. Ze komen elke ochtend naar twee zeeheuvels, Monad Shoal en Kimud Shoal, om de schoonmaakstations te bezoeken.

Maar het duiken in Malapascua heeft veel meer te bieden, het is gemakkelijk een week of meer aan gevarieerde duiken te doen. Duiklocaties zijn heel gevarieerd: riffen en wrakken, muurduiken en macroduiken, kleurrijke koraaltuinen, parende mandarijnvissen, hengelaarsvissen, zeepaardjes, naaktslakken in overvloed en verbazingwekkende macro- en beestjes. Er is een spannende tunnel onder Gato Island waar witpunthaaien wonen, en andere grote haaien en roggen zijn mogelijk. We hebben de laatste tijd zelfs tijgerhaaien gezien! Kortom, er is voor elk wat wils, van eenvoudige beginner tot zeer geavanceerde tec-duiken, van nudi-fanaten tot wrakliefhebbers.

Malapascua Thresher Shark

Voshaaien

Voshaaien worden het hele jaar door gezien in Malapacsua. Ze komen ‘s ochtends om de schoonmaakstations in Monad Shoal en meer recentelijk in Kimud Shoal te bezoeken.

We krijgen geweldige waarnemingen bij TSD, ze blijven maar verbeteren, en er is nog nooit een beter moment geweest om haaien te komen bezoeken. De nieuwe waarnemingen bij Kimud zijn ondieper en later op de dag, wat zorgt voor veel betere waarnemingen, langere duiken en niet meer om 04.00 uur! En met meer licht krijgen fotografen foto’s als nooit tevoren!

Plezierig duiken met TSD

We hebben een team van zeer ervaren PADI Divemasters, van wie de meesten al meer dan 10 jaar voor ons werken met meer dan 5.000 duiken rond het eiland. Ze hebben laserogen om al die verborgen macro’s te vinden en zijn goed geoefend in veiligheidsprotocollen, dus je zult van begin tot eind een soepele, professionele en hopelijk verbluffende duik hebben 🙂

We houden het graag klein, zodat je duikervaring zo persoonlijk mogelijk is. Je zult niet slechts een onbeduidende duiker onder velen zijn en we houden de groepen zo klein mogelijk. Daarnaast proberen we flexibel te zijn en zullen we ons best doen om aan de gevraagde duikstekken tegemoet te komen

Wall dive Malapascua Island
PADI Dive Courses - compass

Cursussen

Wij zijn een PADI 5-sterren CDC-duikcentrum, het hoogste niveau van PADI-duikcentrum en de enige op Malapascua. We geven een volledig scala aan cursussen, waaronder PADI Instructeur en technisch.

Ons meertalige instructeursteam is zeer ervaren, waarvan de meesten PADI Master Instructors zijn. Cursussen worden over het algemeen individueel gegeven met een maximum van vier, meestal met assistentie van een Divemaster cursist.

PADI Open Water Diver-cursus

PADI Open Water Course on Malapascua

Leer duiken in het warme, heldere water rond Malapascua! En na certificering zijn er mogelijkheden om te duiken met onze beroemde voshaaien!

 

 

PADI Advanced Open Water-cursus

PADI Advanced Diver course Malapascua

Vervolg je avontuur! Tijdens de AOW-cursus ga je vijf gespecialiseerde duikactiviteiten verkennen en ontwikkelen. U zult versteld staan van de verbetering van uw vaardigheden aan het einde van deze cursus over Malapascua. Bevat een diepe duik op de voshaaiensite, navigatie en kies uit drijfvermogen, fotografie, wrak, nacht, natuuronderzoek en meer.

PADI Enriched Air Nitrox-cursus

Nitrox Course Malapascua

Nitrox is op veel plaatsen standaard geworden en als u van plan bent vrij vaak te duiken, raden we u ten zeerste aan om nitrox-gecertificeerd te worden. U kunt langeronder water blijven en uw stikstofbelasting verminderen. Ook voel je je vaak minder moe! Malapascua heeft verschillende duikplekken die perfect zijn voor Nitrox.

Dona Marilyn Wreck Malapascua

Duikstekken: 

We hebben meer dan 20 gedefinieerde duikstekken, en ze zijn allemaal heel anders tijdens nachtduiken. Enkele hoogtepunten:

Gato Island: “Je komt voor de haaien, maar je gaat weg met de herinnering aan Gato” is de uitdrukking die we in 2003 schreven, en die is nog steeds waar. Gato heeft een enorme verscheidenheid aan leven, maar is misschien wel het meest bekend om zijn close-up ontmoetingen met grote witpuntrifhaaien, zijn gestreepte zeeslangen en een zwemtunnel die recht onder het eiland door gaat!

Dona Marilyn Wreck: Het beste wrak in de centrale Filippijnen, het is een passagiersveerboot die 40 jaar geleden zonk, 100 meter lang tussen 18 en 32 meter.

Lighthouse: Zie de psychedelische dans van de parende mandarijnvis

Kalanggaman Island: verbluffende muurduiken en het oppervlakte-interval op dit Insta-fantastische eiland, ooit uitgeroepen tot het “beste eiland van de Filippijnen”

 

Blanco Resort Malapascua
Tepanee Resort

Resorts

We werken samen met een breed scala aan resorts op Malapascua en kunnen u helpen iets te vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Vervoer naar Malapascua

Malapascua ligt in de regio Central Visayas in de Filipijnen. Het wordt bediend door Cebu Mactan International Airport (CEB).

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar Cebu, waaronder Singapore, Emirates, Qatar, Koreaans en Turks, en meer naar Manilla, wat een gemakkelijke binnenlandse vlucht van 75 minuten is. Na de pandemie worden er regelmatig meer luchtvaartmaatschappijen en dienstregelingen toegevoegd.

We kunnen het ophalen van het vliegveld regelen met een privéauto of busje (3 uur), en een privéboot wacht in de haven van Maya om je naar het eiland te brengen (30 minuten). Verwacht 5-6 uur na de landingstijd van uw vlucht aan te komen.

Map Malapascua

Seizoenen:

We hebben het hele jaar door goed duiken. We verliezen elk jaar heel weinig duikdagen aan het weer. Het weer is het beste van januari tot mei, het hoogseizoen.

Juni tot december is het “regenseizoen” of laagseizoen, maar we hebben geen moesson, het is meestal maar een kleine hoeveelheid regen op sommige avonden.

Af en toe komen er tyfonen voorbij, maar deze trekken meestal naar het noorden. Als ze in de buurt komen, hebben we er meestal maar 1-2 dagen last van.

Van juni tot september was het meestal geweldig weer en alle maanden in het laagseizoen hebben het voordeel van minder toeristen en minder duikers in het water.

sunset philippines
Whale Shark Donsol

We can also book complete trips around the Philippines, to destinations including:

  • Moaboal to dive the Sardine Run and Pescador.
  • Santander (Oslob), Cebu to snorkel or dive with whale sharks
  • Bohol including Alona Beach, Panglao with tis famous site, Balicasag, and Anda
  • Dumaguete and Dauin including Apo Island.
  • Donsol and Ticao Island for whale sharks and manta rays
  • El Nido
  • Coron for WWII wrecks and dugongs
  • Puerto Galera
  • Anilao
  • Liveaboards to Tubbataha and other destinations. 

Find out more